I vores sammenligning ovenover har vi samlet alle de største udbydere af billig internet bredbånd bredbånd i Danmark, så du nemt kan sammenligne de bredbånds-produkter der matcher dit behov. Du kan for eksempel filtrere efter hastighed og så sammenligne på pris, eller du kan vælge en pris først og så se hvilken billigt bredbånd pakke der er billigt internet. Desuden kan du se andre vigtige informationer så som hvor meget prisen er over 6 måneder (inkludere oprettelse) og om du også skal tilmelde dig telefon eller tv for at kunne bruge bredbånd.

Er det mobilt bredbånd du skal have, er data forbruget også en meget vigtig faktor. Du kan vælge imellem 600 MB til 30 GB data forbrug på de forskellige abonnementer. Skal du blot bruge internettet til et tjekke din mail, Facebook/Twitter lign. er 1 - 2 GB data nok. Bruger du det mere hyppigt, skal du have mellem 3 - 5 GB. Streamer du film, bruger netradio og lignende mange gange i døgnet, skal du have mellem 6 - 10 GB. Bruger du derudover ofte din telefon som WiFi hotspot med mange personer koblet til, vil en 11 - 30 GB data være passende for dig.

Hastighed, kvalitet og pris Nogle gange føles det som om at man ikke får hvad man betaler for mht kvalitet, hastighed og pris. Det er en kendt sag at alle kunder ikke bruger deres internet fuldtud hele tiden. Det spekulerer din ISP groft i med mere eller mindre integritet. Flere internetudbydere (ISP'er) giver dog mulighed for at teste hastigheden på internetforbindelsen. For øjeblikket er jeg kunde hos Telenor og jeg kan teste min forbindelse her: Test din hastighed !

Det mobile bredbånd er ligeledes optimalt for dig som er meget på farten, og derfor primært anvender internettet uden for hjemmet. Det skal dog bemærkes, at det kun er computeren med USB nøglen der kan komme på internettet, hvorfor denne løsning er bedst i kombination med en router, hvis man er flere i husstanden. Bemærk at man hos flere udbydere kan vælge pakker med både fastnet internet og mobilt bredbånd, men også at løsningerne kan købes separat. Det er derfor helt op til dig, hvad du mener dækker dine behov bedst.

Herudover er der et hav af selskaber, der tilbyder mobilt bredbånd. Det betyder oftest at man får en router, som så kører over 3G eller 4G. Det afhænger altså meget af hvor god dækning man har hvor man bor. Generelt vil jeg anbefale at vælge en af ovenstående internetudbyder, da jeg selv har oplevet at mobilt bredbånd ikke fungerer specielt godt. Jeg har dog ikke prøvet 4G. Hvis du er ude efter mobilt bredbånd, findes der et hav af teleselskaber. Her kan nævnes Onfone, 3 mobil, Telia, Oister, TDC, Stofa, M1, Telmore, Call Me, Telenor osv.

Når du har afgivet en bestilling på har du ret til at træde tilbage fra en indgået abonnements- eller købsaftale uden begrundelse. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, hvor abonnementsaftalen blev indgået eller hvor du har modtaget varen, som du har købt. Se mere om din fortrydelsesret på /fortryd eller ved at kontakt dit lokale fibernetselskab.

De nye regler rummer to forskellige koncepter, der er døbt 'alternative roaming provider' (ARP) og 'local break out'. Rejser man for eksempel til Tyskland, vil et tysk teleselskab med en ARP-aftale kunne levere både samtaler, SMS og datatrafik til bedre priser end roaming-taksterne. Det tyske selskab sender så regningen til kundens danske teleselskab, som opkræver pengene hos kunden.

Da USB-internet kommer via trådløse signaler, kan det være en god idé at undersøge dækningen , der hvor du skal bruge det. De signaler, du har brug for er især 3G-signaler, men også de hurtigere 4G-signaler er blevet mere udbredte. 4G-teknologien giver ekstra hastighed, men den er endnu langtfra lige så udbredt som 3G, der til almindeligt brug oftest giver nok hastighed.

Jo mere du bruger din internetforbindelse, jo højere forbrugsgrænse skal du have. Med omkring 1 GB kan du være på nettet et par gange om ugen, hvis du kun bruger forbindelsen til at se hjemmesider som netbank, nyhedsmedier og lignende. Det der virkelig bruger meget data er video og musik, så ser og hører du det via nettet i flere timer om ugen, vil du formentlig ikke have nok i 1 GB.

Den tekniske definition går under navnet WWAN (Wireless Wide Area network) og dækker over det trådløse aspekt. Modsat ordinært WAN, som refererer til wireless (WiFi - almindelig trådløs netværksforbindelse), kan du med mobilt internet bevæge dig over næsten hele landet uden at miste forbindelse, hvor du med WiFi er tvunget til at holde dig indenfor routerens modtagerafstand.

Da mobilt bredbånd kører over mobilnettet, er det en nødvendighed at tage stilling til hvor man kommer til at benytte nettet, da ikke alle televirksomheder tilbyder samme dækning alle steder. Som udgangspunkt findes der fire netudbydere i DK. Grunden til der eksisterer en masse andre udbydere er pga. konkurrencelovgivning der siger, at det skal være muligt for mindre virksomheder at leje sig ind på netværket. Det skyldes primært at der er massive udgifter i at etablere eget net, som langt de fleste mindre teleselskaber aldrig ville kunne dække.